Hoofdkwartier Exact in Science Park Technopolis opgeleverd

Na een bouwperiode van zestien maanden heeft Dura Vermeer ‘the new corporate headquarters’ van Exact conform planning aan LSI project investment opgeleverd.

Exact wordt een van de eerste nieuwe huurders van Science Park Technopolis langs de A13 in Delft. Het bedrijf verhuist van de Poortweg in Delft en betrekt in het voorjaar van 2010 definitief het nieuwe kantoor aan de Molengraaffsingel.

Het gebouw is een ontwerp van re:d design uit Warmond en heeft een totale oppervlakte van 10.875 m2 bvo. Het nieuwe hoofdkantoor bestaat uit twee kantoorvleugels, die met elkaar verbonden zijn door een bijzonder middengedeelte waarachter een atrium gelegen is. Het glazen atrium is goed zichtbaar vanaf de snelweg en vormt het hart van het kantoor.

In december 2009 heeft het gebouw een Energielabel A ontvangen. De CO2-uitstoot van het gebouw wordt gereduceerd met ruim 30% ten opzichte van het bouwbesluit 2007.

Science Port Holland
Science Park Technopolis maakt deel uit van Science Port Holland, een initiatief van de TU Delft en de gemeenten Delft en Rotterdam. Technopolis grenst aan het terrein van de TU Delft. Naast diverse universiteitsgebouwen zijn er ook het Nederlands Meetinstituut en het instituut Deltares gevestigd.

Bedrijven die zich vestigen op deze toplocatie langs de A13 profiteren optimaal van de kennis van de TU Delft, andere kennisinstellingen in Delft en van de medewerking van de (lokale) overheid.

LSI project investment heeft de nieuwe huisvesting van Exact in samenwerking met gebiedsontwikkelaars MAB Development en ING Real Estate ontwikkeld.

Meer informatie over Science Park Technopolis: www.scienceportholland.nl

Deel dit artikel

permalink