Aanbesteding voor duurzaam Rotterdams vastgoed gestart

De gemeente Rotterdam is een openbare aanbesteding gestart om de komende jaren haar vastgoed te verduurzamen en de CO2-uitstoot sterk te verminderen.

In het programma ‘Rotterdamse Groene Gebouwen’ wordt de gemeentelijke vastgoedportefeuille per gebouwgroep duurzamer gemaakt door energiebesparende maatregelen te treffen. Aangezien gemeentelijke zwembaden grootverbruikers zijn van energie en water is ervoor gekozen om met deze gebouwgroep als pilotproject te starten. Geïnteresseerde marktpartijen kunnen zich vanaf heden aanmelden.

ESCo
De energiebesparing wordt uiteindelijk gerealiseerd door een partij die hiervoor specifiek als opdrachtnemer verantwoordelijk is. Deze partij wordt een Energy Service Company (ESCo) genoemd. De ESCo sluit hiervoor een Energie Prestatie Contract (EPC) af met de gemeente Rotterdam en is tevens verantwoordelijk voor de benodigde investeringen.

Rotterdam is hiermee de eerste gemeente in Nederland die gebruik maakt van deze manier van publiek private samenwerking. Zij beoogt daarmee zoveel mogelijk gebruik te maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen om energie- en CO2-reductie te bewerkstelligen op een budgettair neutrale manier.

De gemeente Rotterdam is de aanbesteding gestart door het publiceren van de aankondiging. Geïnteresseerde marktpartijen kunnen zich vanaf heden aanmelden. De informatie voor de aankondiging is woensdag 31 maart gepubliceerd op www.aanbestedingskalender.nl

Deel dit artikel

permalink