Creative Valley

In Nederland worden veelal dezelfde typen kantoren gebouwd, die lang niet altijd voldoen aan de specifieke eisen van bedrijven. Daardoor staat er momenteel ruim 7,5 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Volgens de initiatiefnemers van Creative Valley ontbreekt het in ons land aan een visie op het bouwen van kantoren die aansluiten op nieuwe manieren van werken.

De vier partijen presenteren daarom een manifest om bouwend en werkend Nederland wakker te schudden en daarmee kantorenleegstand tegen te gaan. Het belangrijkste uitgangspunt is dat een werkomgeving moet worden gezien als een ecosysteem en dat gebouw en technologie daar volledig op zijn afgestemd.

Tijdens de officiële opening van Creative Valley op 16 september 2010 kunnen genodigden met eigen ogen aanschouwen hoe dat er in de praktijk uitziet. Om het manifest geen momentopname te laten zijn, lanceren de vier een online platform over de werkomgeving van de toekomst: The Way We Work Today.

Creative Valley is een herhaaldelijk genomineerd kantoorgebouw in het Utrechtse Papendorp, op de kruising van de A2 en de A12. Projectontwikkelaar NIC realiseerde het gebouw samen met architectenbureau MONK, inrichtingsexpert Desque en YNNO, het adviesbureau voor nieuwe manieren van werken. Op MONK na namen deze pioniers bij de oplevering zelf direct hun intrede in Creative Valley. Kort erna volgden nog zes bedrijven, waarmee de volledige vijfduizend vierkante meter meteen was gevuld.

Download Manifest Creative Valley

Meer informatie op http://www.creativevalley.nl

Deel dit artikel

permalink