OVG ontwikkelt nieuw hoofdkantoor voor Van Oord in Rotterdam

OVG Projectontwikkeling en Van Oord zijn met de bouw gestart van het nieuwe hoofdkantoor voor Van Oord van ca. 14.000 m² in Rotterdam.

 Het kantoor van waterbouwer Van Oord is direct gelegen aan de Maas. Dit keer werd er door Van Oord niet gebaggerd, maar sloeg CEO Pieter van Oord symbolisch samen met Burgemeester Aboutaleb de eerste paal. OVG ontwikkelt het nieuwe Van Oord kantoor aan de Schaardijk; hét knooppunt van één van de meest vitale (water)wegen van Nederland.

De zichtlocatie grenst aan de noordzijde van de Nieuwe Maas, op steenworp afstand van de Van Brienenoordbrug . Het karakteristieke ontwerp kent een nautische uitstraling, hetgeen goed past bij zowel Van Oord als de locatie. De daken worden voorzien van mossedum dat, vanwege de energie-efficiënte functie, bijdraagt aan het duurzame karakter van het gebouw.

Het kantoor zal naar verwachting in maart 2012 opgeleverd worden. “Ons nieuwe kantoor en de locatie zijn een afspiegeling van onze bedrijfsactiviteiten”, meent Pieter van Oord, CEO van Van Oord. “Wij zijn trots dat Van Oord voor deze duurzame oplossing heeft gekozen”, aldus Coen van Oostrom, CEO van OVG Projectontwikkeling.

Met de komst van Van Oord naar kantorenpark Nieuwe Maas is fase 1 van dit campusproject gestart. De tweede fase omvat een kantoorontwikkeling van ca. 12.000 m². Van Oord werd in deze transactie bijgestaan door de Rotterdamse kantoren van Loyens Loeff en BOAG Advies en Management.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies