Hartstichting eerste BREAAM Excellent  kantoor

OVG Projectontwikkeling heeft de start van de bouw gevierd van het eerste BREEAM Excellent kantoor van Nederland. Het gebouw, genaamd ExtraVerde, is bijna 6.000 m² groot en het tweede project dat OVG ontwikkelt op het nieuwe zakencentrum Prins Willem-Alexanderkwartier in Den Haag.

 Het kantoor ExtraVerde is gesitueerd op deelplan 26 West van het Prins Willem-Alexanderkwartier. Deelplan 26 West is een zichtlocatie grenzend aan de A12 en direct gelegen aan de groene en waterrijke omgeving van de Plas van Reef.

Op het Prins Willem-Alexanderkwartier ontwikkelen de Gemeente Den Haag en OVG gezamenlijk een hoogwaardig kantorenpark. Het stedenbouwkundige plan voor dit gebied is ontworpen door Mecanoo Architecten. In het gebied zal de komende jaren zo'n 150.000 m² kantoor met ondersteunende voorzieningen worden gerealiseerd.

Voor de Gemeente Den Haag en OVG is de ontwikkeling van het kantoor ExtraVerde de tweede binnen een langjarige samenwerking.

Hartstichting
De Nederlandse Hartstichting is met 3.500 m2 de grootste huurder van ExtraVerde. "Met de nieuwe huisvesting intensiveren wij het contact met de patiënt en het publiek" aldus Hans Stam, directeur Nederlandse Hartstichting.

"Kantoor ExtraVerde is uitzonderlijk duurzaam" vertelt Coen van Oostrom, CEO van OVG Projectontwikkeling. Dat de Nederlandse Hartstichting zich hiertoe aangetrokken voelt, vindt Van Oostrom logisch: "Die uitzonderlijke gedrevenheid kenmerkt ook de Nederlandse Hartstichting in haar strijd tegen hart- en vaatziekten".

Toepassingen
 Architectenbureau Meyer en Van Schooten is verantwoordelijk voor het duurzame ontwerp en er samen met OVG in geslaagd voor dit kantoor, als eerste in Nederland, een BREEAM Excellent ontwerpcertificaat in ontvangst te mogen nemen.

Zo heeft het gebouw onder meer een warmte- en koudeopslag, mossedum dak, een atrium, waterbesparende maatregelen voor de toiletvoorzieningen en hightech installaties.

Transactie
De transactie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Gemeente Den Haag, Dura Vermeer en ABN AMRO Bank Real Estate Finance. De Nederlandse Hartstichting werd geadviseerd door Fakton, 3Stone Real Estate en CVO Group. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies