Verduurzaamd kantoor in Rotterdam

Een kantoor aan de Hoofdweg in Rotterdam is klaargemaakt voor de toekomst. Investeren in duurzaamheid met voordeel voor de huurder en de eigenaar:

Het probleem van leegstaande kantoorpanden groeit snel. Daarnaast worden er in de bestaande voorraad aan kantoren nog maar heel weinig duurzame / energiezuinige gebouwen aangeboden.

Uit het enorme aanbod kunnen huurders of kopers nauwelijks meer een keuze maken en het is buitengewoon moeilijk om ze voor een specifiek gebouw te interesseren. De Hoofdweg 480 laat zien hoe dat moet. Samen met de eigenaar heeft NEO Property Solutions het kantoorgebouw klaargemaakt voor een nieuwe, duurzame toekomst. Het succes van deze aanpak stoelt op twee pijlers:

1  Investeren in duurzaamheid
Het kantoor uit 1990 heeft energielabel E. Met een aantal ingrijpende verbeteringen kan het gebouw het zeer energiezuinige energielabel A krijgen. Het comfort stijgt hierdoor en de gebruiker ervaart aangenamere werkomstandigheden.

Het is zelfs mogelijk het gebouw op te leveren met een levende groene gevel op basis van Hedera-beplanting. Deze plant neemt grote hoeveelheden fijnstof en CO2 op waardoor de luchtkwaliteit rondom het gebouw verbetert. 25 m2 groene gevel staat gelijk aan de opnamecapaciteit van een volwassen boom. Ook wordt het regenwater opgevangen en hergebruikt voor de planten op de gevel waardoor het hemelwater niet in het riool komt.

2 De gebruiker bepaalt
Bijzonder is de grote rol van de gebruiker. De koper of huurder kiest uit verschillende pakketten en bepaalt zo hoe groen het groenste kantoor wordt. Ook is het mogelijk om het gebouw aan te passen aan de eisen die het nieuwe werken stelt. 3D-plattegronden laten alle indelingsmogelijkheden zien en geven de nieuwe gebruiker zo een goed beeld van zijn nieuwe kantoorpand.

De voordelen
Voor de gebruiker zijn de lagere energie- en ziektekosten en het gunstige effect op de arbeidsproductiviteit een reden om voor dit kantoor te kiezen. De eigenaar zal blij zijn met het vooruitzicht dat het gebouw eerder verhuurd of verkocht wordt omdat het zich zo gunstig onderscheidt van de andere. De duurzame maatregelen zijn economisch verantwoord en worden binnen een redelijke termijn terugverdiend.

Door deze aanpak is het kantoorgebouw aan de Hoofdweg 480 in Rotterdam letterlijk het groenste kantoor van Rotterdam geworden. 

Meer informatie: NEO Property Solutions

Deel dit artikel

permalink