Praxis Mega Store Ede

Eind september 2010 heeft BMS Technische Installaties uit Ravenstein een omvangrijk project opgeleverd: er is een totale klimaatinstallatie aangelegd in de nieuwe Praxis Mega Store in Ede.

 Deze klimaatinstallatie bestaat uit een cv installatie, balansventilatie en topkoeling d.m.v. grondwater. De installatie maakt gebruik van de zogeheten koude-warmteopslag in de bodem.

Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van een 2 traps water-water warmtepomp, die geschikt is voor verwarmen en koelen, bijgestaan door cv-ketels in cascade voor een totaal opgesteld vermogen van 295kW. De ruim 20 km lange vloerverwarming wordt tevens ook gebruikt voor vloerkoeling.

BMS Technische Installaties gebruikt hiervoor eigen geproduceerde RVS vloerverdelers. Ook de totale besturingen om dit alles mogelijk te maken wordt in eigen beheer gebouwd. Door gebruik te maken van topkoeling d.m.v. grondwater in plaats van het traditionele airco- systeem kan de energiebesparing oplopen tot ca 85%.

De Praxis Mega Store in Ede heeft een totale inhoud van ca. 50.000 m3 (hal met kantoren). Er zijn voor deze omvang 8 luchtkasten op het dak geplaatst. Op deze installatie zijn via Agentschap NL diverse subsidies toegekend omdat het een energiezuinige en duurzame installatie betreft. 

Voor meer informatie: BMS 

 

Deel dit artikel

permalink