Markthal in Rotterdam krijgt 22 liftinstallaties en 10 roltrappen

Voor het icoon van Rotterdam, de Markthal, levert KONE alle People Flow installaties. De fabrikant kreeg de opdracht van Provast, de projectontwikkelaar van de Markthal.

De opdracht omvat de levering en installatie van 22 liftinstallaties en 10 roltrappen. Met de bouw van de Markthal is in 2009 gestart en de oplevering vindt in 2014 plaats.

Markthal
In veel landen om ons heen bestaan sinds jaar en dag overdekte food markten. Rotterdam krijgt nu de eerste echte markthal van Nederland. Deze Markthal zal worden gebouwd aan de Binnenrotte, grenzend aan de grootste buitenmarkt van Nederland. De Markthal wordt een spectaculair gebouw met een mix aan functies; markt, winkels, horeca, appartementen en parkeren. Het ontwerp is van het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau MVRDV.

"Inzicht in de diversiteit van gebruikers en de daarmee gepaard gaande passanten- en goederenstromen was voor ons van belang bij de keuze van de partner. KONE heeft met ons meegedacht en ons overtuigd na bezoek aan verschillende referentieprojecten", zei Hans de Jong, partner bij Provast.

"KONE heeft het vertrouwen gekregen van Provast omdat wij in staat zijn dit omvangrijke project op een goede manier te kunnen uitvoeren, zowel qua voorbereiding, planning, logistiek en installatie. Bovendien streven beide partijen naar duurzame eco-effciënte oplossingen en ook daar vinden KONE en Provast elkaar", aldus Wim Koster, Algemeen Directeur van KONE Nederland.

Deel dit artikel

permalink