New Industry transformeert metaalfabriek tot kantoorgebouw

Stadsontwikkelaar New Industry  transformeert een oude metaalfabriek op de Piekstraat in Rotterdam-Zuid tot het nieuwe hoofdkantoor voor IMd Raadgevende Ingenieurs.

Het karakteristieke bakstenen gebouw uit 1951 wordt verbouwd tot een uniek kantoor met behoud van het industrieel karakter. Vanuit het gebouw hebben de medewerkers straks een spectaculair uitzicht op de Maas. Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp.

"De transformatie past in de trend om industrieel erfgoed nieuw leven in te blazen. De herontwikkeling van deze unieke locatie aan de Maas zal een aanjager zijn voor de verdere gebiedsontwikkeling van de 2 e fase Kop van Zuid." aldus Vincent Taapken van New Industry.

Vroeger werd in het gebouw metaal opgeslagen en verwerkt voor de wederopbouw van Rotterdam. Kenmerkend zijn de vier enorme lichtstraten in het dak en de bijzondere staalconstructie. De lichtstraten zorgen voor veel natuurlijk daglicht op de werkplekken. In de hoge, open ruimte wordt een aantal kantoor- en vergaderunits geplaatst, verbonden door een loopbrug. Er komt ook een terras aan het water van de Persoonshaven.

Het succes van het project is te danken aan de open en transparante samenwerking tussen IMd en New Industry en de enthousiaste medewerking van de deelgemeente Feijenoord. De verbouwing is inmiddels gestart en volgens de planning verhuist IMd in augustus dit jaar al naar haar nieuwe kantoor aan de Piekstraat 77 in de deelgemeente Feijenoord.

Kuypers machinefabriek
Naast het kantoor van IMd staat de bijna 100 jaar oude Kuypers machinefabriek. Dit monumentale gebouw met karakteristieke boogramen wordt door New Industry gerestaureerd en omgebouwd tot multifunctionele ruimte voor evenementen, bijeenkomsten of een bijzonder kantoorgebouw met een aanlegsteiger aan de haven.

Designhotel
Op de zogenaamde koplocatie werkt New Industry aan plannen voor een bijzonder designhotel. Op de punt van het zogenaamde Eiland van Feijenoord is in de toekomst ruimte voor een architectonisch markant gebouw. Dit markeert deze bijzondere locatie aan de Maas tussen het Centrum en het toekomstige Stadionpark.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door IMd Raadgevende Ingenieurs