Demontabele sporthal

Op het nationale trainingscentrum Papendal is de meest duurzame, demontabele sporthal van Nederland in gebruik genomen. Sportkoepel NOC*NSF liet de sporthal van ruim 2.500 vierkante meter bouwen in het kader van de sportagenda 2012.

In dat jaar worden de Olympische spelen gehouden in Londen en om extra trainingsruimte te creëren is er gekozen voor een tijdelijke sportaccommodatie.

De demontabele hal is een product van Neptunus uit Kessel en is de meest geavanceerde in zijn soort. Sporters die in het gebouw gaan trainen zullen niet doorhebben dat de sporthal tijdelijk is omdat de hal nauwelijks te onderscheiden is van een vast pand. 

Trainingscapaciteit Olympische Spelen 2012
Niet alleen zal de demontabele hal van Neptunus gebruikt worden voor trainingen voor de Olympische Spelen, ook zal de sportzaal gebruikt worden voor sportonderwijs. In de Sportagenda 2012 van NOC*NSF staat dat de sportkoepel Nederland in 2012 in de top-10 wil krijgen op het gebied van topsport. NOC*NSF heeft gekozen voor een demontabele sporthal omdat er behoefte is aan extra trainingsruimte.

Demontabele bouw is een zeer goed alternatief voor vaste bouw, de bouwtijd is kort en de gebouwen zijn bijna niet meer te onderscheiden van vaste panden. Daarnaast hoeft NOC*NSF niet te investeren in nieuwbouw, zodat er geen financieel risico is. Neptunus is de vaste partner van de sportkoepel op het gebied van tijdelijke sportaccommodaties.

Duurzaam gebouw in enkele weken gebouwd
Het bouwwerk op Papendal behoort tot de meest duurzame demontabele gebouwen van Nederland. Het ontwerp van Neptunus voldoet aan de strengste energie- en milieunormen waardoor het een energielabel A heeft. De bouwwijze en speciaal geïsoleerde wanden zorgen voor een uitstekende isolatie.

Opbouwen van een demontabel pand duurt slechts enkele weken, terwijl de kwaliteit, de veiligheid en het gebruikersgemak hetzelfde zijn als een normaal gebouw.

Profiel Neptunus
Wereldwijd is Neptunus met 35 miljoen euro omzet een van de grootste aanbieders van tijdelijke accommodaties. Neptunus is zowel actief op de evenementenmarkt als op de markt voor semipermanente accommodaties. 

Naast de hoofdvestiging in Kessel heeft Neptunus nog kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit artikel

permalink