Nieuw TU/e-gebouw testomgeving duurzame technologieën

De TU Eindhoven (TU/e) heeft Architectenstudio HH uitgekozen voor het ontwerp van het nieuwe gebouw van de faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde.

Het ontwerp van AHH levert niet alleen een duurzaam gebouw op in constructie en exploitatie, maar biedt ook veel flexibiliteit om het gebouw zelf als testomgeving voor nieuwe duurzame technologieën te gebruiken.

"Door het transparante karakter zal het gebouw een showcase zijn van het onderwijs en onderzoek dat in de faculteiten plaatsvindt," aldus Jo van Ham, lid van het College van Bestuur van de TU/e. "Daarnaast is het gebouw mogelijk zelf een platform voor onderzoek op het gebied van duurzame energie."

Het ontwerp houdt rekening met faciliteiten voor duurzame energietechnologieën die nog niet ontwikkeld zijn of nu nog te duur zijn. De faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde spelen een belangrijke rol in het TU/e speerpunt van energieonderzoek.

Ruimte voor ontmoeten
Het nieuwe gebouw, dat in de tweede helft van 2014 gereed is, biedt een prettige werk- en studeeromgeving voor de studenten en medewerkers van de faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde. Belangrijk hierbij is het transparante karakter van het gebouw met veel ruimte voor ontmoeten.

Bij de keuze van architecten heeft de TU/e gelet op architectuur, duurzaamheid en functioneel gebruik. De  bouw start in de zomer van 2012 op basis van het definitief ontwerp dat eind 2011 gereed is.

TU/e Science Park
De TU/e wil de universiteitscampus uitbouwen tot een TU/e Science Park van nationaal belang en internationale allure.

Jo van Ham: "De nieuwbouw voor de faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde is een noodzakelijke stap om het  voorzieningenniveau en de uitstraling en aantrekkingskracht van de universiteitscampus op een internationaal concurrerend niveau te krijgen."

De bestaande gebouwen van de twee faculteiten zijn verouderd en voldoen niet meer aan hedendaagse veiligheids-, duurzaamheids- en gebruikseisen.

Deel dit artikel

permalink