Herbestemming De Fabriek in Rotterdam

De Fabriek aan de Mathenesserdijk in Rotterdam wordt in zijn volle glorie hersteld. In het verpauperde pand komen circa veertig units voor zelfstandige ondernemers.

Tijdens de presentatie door woningcorporatie Havensteder werd duidelijk dat het gebouw voor de zomer van 2012 moet zijn opgeleverd.

Samen met conceptontwikkelaar Lingotto gaat Havensteder de uitdaging aan om De Fabriek te renoveren. Het pand, dat een Maassilo-achtige uitstraling heeft, zit nu nog onder de graffiti. De klassieke karakteristiek van het voormalig stoomwasserij is echter nog volop aanwezig.

Iedereen welkom
Is De Fabriek uitsluitend voor creatieve ondernemers. Volgens Jan de Rooij van Lingotto niet. "Natuurlijk komen hier vanzelf ook creatieve ondernemers op af. Maar we willen duidelijk niet een ondernemersstempel erop drukken. Wij vinden het juist ook leuk als zelfstandige accountants of administratiebureaus zich hier vestigen."

De Fabriek krijgt ongeveer veertig units met een gemiddelde grootte van 30m2.  Er  worden voor de huurders flexibele contracten opgesteld zodat ze niet aan De Fabriek gebonden zijn en eventueel bij uitbreiding snel een andere kantoorruimte kunnen huren. De invulling moet nog precies vastgesteld worden, maar het gaat waarschijnlijk om een opzegtermijn van twee maanden.

Naar verwachting kunnen ondernemers vanaf maart 2012 terecht voor het huren van een ruimte.

Bron: De Echo

Deel dit artikel

permalink