GPR-score 8,3 voor bedrijfsverzamelgebouw

Aannemer Pleijsier Bouw en Hellebrekers Technieken realiseren een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw in Nunspeet,.

Het gebouw is ontworpen door MIES Architectuur uit Ede. TRAJECT Vastgoed Management uit Zevenaar is verantwoordelijk voor het advies op de gebieden installatietechniek en duurzaamheid.

GPR-meting
Volgens een net uitgebracht rapport op basis van een recente meting volgens de methode van GPR Gebouw, komt de totaalscore voor de duurzaamheid uit op 8,3. Uitgangspunt van de opdrachtgever was minimaal een 7 op elk onderdeel.

Tijdens de uitwerking van het project is de ambitie van de opdrachtgever verhoogd, maar de uiteindelijke score is zelfs boven verwachting van de opdrachtgever. Er is gemeten aan de hand van 5 punten: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde.

De totaalscore van het ontwerp voor het bedrijfsgebouw is drie-en-een-halve ster. Op vier van de thema’s wordt een score hoger dan 8 gehaald. De score op Energie is zelfs 9,1, onder andere door toepassing van gebalanceerde ventilatie met WTW, lucht/water warmtepompen, efficiënte verlichting, een vliesgevel en een systeem voor energiemonitoring.

Gebruiker
Het complex is door dit project gereed voor de komende 40 jaar. De gebruiker van het gebouw wordt de Inclusief Groep. Deze bevordert de arbeidsparticipatie van kwetsbare mensen in de regio. Maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid staan daarbij hoog in het vaandel. Daarom is er ook gekozen voor een duurzaam gebouw, zowel bouwkundig als technisch.

Deel dit artikel

permalink