Renovatie 11.000 vierkante meter zonnepanelen

Eneco en het Amersfoortse bedrijf Heilijgers hebben een akkoord bereikt over de grootscheepse renovatie van het zonneproject in Nieuwland in Amersfoort.

 Directeur Henk van Ruitenbeek van Heilijgers Bouw en Frans van de Noort, directeur van Eneco Solar, Bio & Hydro en Admar van Meer, directeur Eneco Installatie Bedrijven tekenden onlangs de aannemingsovereenkomst voor ruim twee voetbalvelden aan zonnepanelen.

Het project
In de Amersfoortse wijk Nieuwland is op grote schaal zonnestroom in een woonwijk toegepast. Het 1 MegaWatt-project bestaat uit zonnepanelen op 500 woningen en enkele andere gebouwen, zoals een kinderdagverblijf, een sporthal en scholen.

Hiermee wordt 1.000.000 kWh per jaar geproduceerd, wat overeenkomt met het gemiddelde stroomverbruik van ruim 300 huishoudens.

Rendement verhogen
Met de renovatie (demontage, revisie en schoonmaak) zal het rendement van de zonnepanelen worden verhoogd. Eind november 2011 wordt gestart met de eerste woonblokken.

De renovatie gaat blok voor blok door de buurt; de oplevering van het laatste blok vindt naar verwachting plaats in de zomer van 2012. Om optimale klantenservice te waarborgen neemt Heilijgers tijdens het project intrek in een leegstaande woning om fulltime aanwezig te zijn voor de beantwoording van vragen van bewoners.

Het project wordt in nauwe samenwerking met het installatiebedrijf GSU (onderdeel van Eneco) uitgevoerd.

Heilijgers is als zelfstandige dochteronderneming onderdeel van Koninklijke BAM Groep met een eigen marktpositie en eigen identiteit.

Meer informatie: Heijligers

 

Deel dit artikel

permalink