Twee winnaars Passief Bouwen Award

De PassiefBouwen Award 2011, voor het meest bijzondere project dat in 2011 het keurmerk PassiefBouwen Keur heeft gehaald, is deze keer uitgereikt aan twee projecten. Postal in Beek, woningen in de sociale sector en nieuwbouwschool OdyZee in Kloetinge zijn de winnaars.

Beide projecten waren op het moment van de uitreiking van de certificaten, in de loop van 2011, de eerste in hun categorie. Beek als eerste passief nieuwbouwproject in de sociale huursector, OdyZee als eerste passief school van Nederland. De respectieve opdrachtgevers zijn: in BeekWoningstichting Bergh uit 's-Heerenberg en Veluwenzoom Verkerk uit Zevenaar en in Kloetinge Emergis uit Kloetinge.

Fotofinish
Voorzitter van de Stichting PassiefBouwen.nl Chris Zijderveld gaf aan dat het voor de jury erg moeilijk was een winnaar uit de vijf genomineerde projecten aan te wijzen. "Het was een fotofinish. Alle projecten waren van een meer dan goed gehalte en alle betrokkenen hadden duidelijk hun beste beentje voorgezet,"

Beide winnaars gaven aan hoe betrokken alle partijen zijn geweest bij de realisatie:Dorine Peters van Emergis: "Met diverse kunstgrepen zoals de aanbesteding in percelen kregen we het beste aan prestaties per bouwdeel gerealiseerd. Ik prijs de inzet en het enthousiasme van alle betrokken partijen. Dan alleen is het mogelijk zo'n project te realiseren."

Ook Herman Terbeek, van Woningstichting Beek, gaf aan hoe door met aparte Design & Construct aanpak en combinatie met koopwoningen toch ruimte ontstaat voor het realiseren van Passief Bouwen projecten in de sociale sector. "Een topprestatie van vele betrokken partijen."

 Meer informatie: www.passiefbouwen.nl

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting PassiefBouwen.nl