Zelf bouwen in Staphorst

Op 25 januari 2012 startte de eerste fase van de inschrijving voor particuliere bouwkavels in Rouveen West IV. Geïnteresseerden kunnen op de beschikbare kavels zelf hun droomhuis bouwen. Er zijn meer dan 70 kavels beschikbaar.

Rouveen ligt in de gemeente Staphorst. In de wijk West IV wordt, indien er voldoende belangstelling is, de grond bouwrijp gemaakt voor nieuwe bewoners. Er komen in de eerste fase 71 kavels beschikbaar voor verschillende typen woningbouw. Negen kavels voor vrijstaande woningen, 34 voor twee-onder-één-kap woningen en 28 voor sociale koopwoningen.

Geïnteresseerden mogen zelf hun woning bouwen. Daarvoor maakt de gemeente gebruik van collectief particulier opdrachtgeverschap. Kopers gaan in overleg met een zelfgekozen aannemer om te bepalen hoe hun huis vormgegeven wordt. Het ontwerp moet wel passen binnen het beeldkwaliteitsplan van de gemeente.

Daarin staat ook “Alternatieve en afwijkende plannen zijn alleen bespreekbaar als deze voldoen aan de ambitie van het beeldkwaliteitplan en aansluiten op de achterliggende bedoelingen en randvoorwaarden. Tevens moeten de plannen als positief worden beoordeeld door de welstandscommissie.”

De kavels voor vrijstaande woningen (€ 250,- m2) en kavels voor twee-onder-één-kap woningen (€ 225,- per m2) zijn bestemd voor alle doelgroepen. De kavels voor sociale koopwoningen (195, - per m2) zijn bestemd voor starters.

Informatie: Gemeente Staphorst

Deel dit artikel

permalink