Antarctica geeft starters meer kans

In opdracht van WonenCentraal te Alphen aan den Rijn is het door ZEEP architecten ontworpen appartementencomplex Antarctica gerealiseerd.

Starters
Het nieuwbouwproject Antarctica van WonenCentraal is een experiment om huurwoningen door middel van loting aan starters toe te wijzen. Het project, gelegen vlakbij het station, is bedoeld voor jongeren die beperkt zijn in hun financiën en mensen die milieubewust zijn.

Terrassen
De gevels van het appartementencomplex hebben ad-random geplaatste glazen balkons. De gevel aan het plein volgt de ronding van de aangrenzende rotonde en heeft wisselende verspringende terrassen gekregen. De print op het glas met geabstraheerde ijsschotsen refereert aan de naam van het complex: ‘Antarctica’. Aan de binnenzijde is een collectieve binnentuin gerealiseerd in hout en glas.

Parkeerdruk
De appartementen, variërend van 55 - 78 m², zijn flexibel in te delen. De begane grond is specifiek vormgegeven als commerciële plint. Onder het blok is een stallingsgarage, waar ruimte opgenomen is voor Greenwheels, waardoor de parkeerdruk verkleind wordt.

Vor meer informatie: zie de website

Deel dit artikel

permalink