Bedrijven Noord Nederland starten SLIM wonen met energie

Donderdag 23 februari 2012 startte tijdens het congres Groen 2012 in Leeuwarden SLIM wonen met energie. Dit is een concept waarbij bedrijven samenwerken om woningeigenaren te helpen hun woning slim en makkelijk energiezuinig te maken.

Er zijn op dit moment al dertien SLIM-aanbieders. Vanaf nu kunnen ook andere samenwerkende bedrijven in Noord-Nederland zich aansluiten. De afgelopen zes maanden hebben SLIM-aanbieders nieuwe marktconcepten ontwikkeld zoals een voorbeeldwoning, een loket, besparen met garantie, een speciale aanpak voor VVE’s of kant-en-klare pakketten waar de woningeigenaar gemakkelijk uit kan kiezen. In 2012 willen de samenwerkende bedrijven ruim 7000 woningen energiezuiniger maken.

“Wij vinden energiezuinig wonen ontzettend belangrijk” licht gedeputeerde Hans Konst toe. “Het is fantastisch dat de markt de handschoen oppakt met SLIM wonen met energie. De slimme bedrijven werken samen om het woningeigenaren makkelijker te maken om energiezuinig te gaan wonen. De woningeigenaar heeft één contactpersoon die met hem meedenkt over welke maatregelen het meeste opleveren. Woningeigenaren kunnen ook in kleine(re) stappen toewerken naar een energiezuinige woning. Zo wordt energiezuinig wonen voor iedereen toegankelijk. Ik hoop van harte dat meer samenwerkende bedrijven zich na vandaag aansluiten bij SLIM wonen met energie.”

En Duitsland
SLIM wonen met energie wordt mede mogelijk gemaakt door het 100.000 woningenplan en het energieprogramma NEND. Het project “NEND” wordt vanuit INTERREG IV A-programma Deutschland-Nederland ondersteund met geld van het “Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling” (EFRO) en nationale en regionale cofinanciers.

Meer informatie:

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links