Houten casco als decor

In het centrum van Oegstgeest krijgt de delicatessenwinkel Dames Dietz steeds meer vorm. Nur-Holz producten zorgen voor het casco en het decor.

Delicatessenwinkel Dames Dietz wordt gebouwd op een klein bouwperceel in een winkelstraat in Oegstgeest. Om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten worden de muren op de eerste verdieping schuin naar buiten uitgebouwd. Het ontwerp is van BaksvanWengerden Architecten.

Het complete casco wordt gebouwd met Nur-Holz, onverlijmde, massief houten panelen van 18,5 cm dik. Aan de buitenzijde wordt het casco na geïsoleerd met Gutex houtvezelisolatieplaat en bruine kleitegelpannen.

In het midden is een staalconstructie voorzien, deze zal worden afgewerkt. De Nur-Holz muren blijven aan de binnenzijde zichtbaar en worden niet afgewerkt. Ze vormen het decor van de winkel.

Bouwpuur heeft als importeur van Nur-Holz de architecten en aannemer begeleidt in het voorbereidingsproces. De montageploeg draagt zorg voor de complete montage.

Bouwpuur is importeur van het onverlijmde massief houtbouw systeem Nur-Holz. Het bedrijf stelt dat het mogelijk is met dit systeem is het mogelijk om van hout betere gebouwen te maken: duurzaam, technisch beter, zekerder en gezonder. Energiezuinig, kwalitatief hoogstaand, en dat zonder architectonische beperkingen. Gemaakt van 100 procent hout, zonder lijm, zonder nagels.

Bouwpuur levert Nur-Holz panelen voor toepassing in gebouwen, waarbij de wand-, vloer- en dakpanelen ook in een hybride constructie kunnen worden toegepast.

Meer informatie via deze link over Bouwpuur. Meer informatie over het ontwerp via deze link.

Deel dit artikel

permalink