Kijken in het Isomax Passiefhuis

Villa Nova Bouw houdt op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart aanstaande van 14.00 – 16.00 uur open huis in het deze week gereedgekomen energieleverende Isomax passiefhuis. Met isolatiekozijnen, balansventilatie en zonnepanelen bereikt het energieverbruik ongekende laagten.

Aan de Laan Oud Indiëgangers 30 in Rijssen staat het Isomax huis. Het in houtskeletbouw gerealiseerde energiezuinige passiefhuis is uitgerust met 15 stuks in het dak geïntegreerde Schüco zonnepanelen die jaarlijks ruim 3000 kWh stroom zullen opwekken.

Het energieverbruik van de woningen is extreem laag door de toegepaste zeer hoogwaardige isolatieschil van maar liefst 40 cm. in wanden, vloeren en kap. Verder is de woning voorzien van speciale isolatiekozijnen met 3-laagsglas. Het kierdichte huis is bovendien uitgerust met een geruisloos balansventilatiesysteem met een hoog rendement warmte terugwinunit.

Energieverbruik
Isomax streeft naar betaalbare woningen met een laag eenrgieverbruik. Minder energie betekent minder CO2 uitstoot. Het totale energieverbuik van een passiefwoning is 15 Kwh/m2 per jaar. Dit betekent dat een passiefhuis minstens 10 x minder energie dan de gemiddelde bestaande woning. Daar komt bij dat de CO2 uitstoot ruim de helft minder is dan bij de huidige standaard nieuwbouwwoningen.

Het bedrijf werkt nauw samen met een aantal Duitse leveranciers, onderaannemers en ingenieurs. Door deze samenwerking biedt de aannemer een gegarandeerd kwaliteitsproduct aan dat voldoet aan de strenge criteria van het Duitse Passivhaus Institut uit Darmstadt, tegen aantrekkelijke bouwkosten.

Hoe dat aanvoelt en werkt kunt u persoonlijk beleven tijdens de open huis dagen aanstaande vrijdag en zaterdag.

Meer informatie via deze link.

Deel dit artikel

permalink