Passief vele niveaus omhoog

Het renovatieproject Dolomietenlaan Tilburg heeft de VSK Award Projectenprijs 2012 gewonnen.. Het betreft een innovatief project waarbij jaren ’70 woningen zijn gerenoveerd naar Passiefhuisniveau.

 

Het project is door verschillende partijen tot stand gekomen: opdrachtgever TBV Wonen, Remmers Bouwgroep, Brink Climate Systems, Gumpp & Maier, Kuin & Kuin Architecten, adviseur Trecodome, Kempair Klimaatbeheersing en adviserend fabrikant Brink Climate Systems.

De doelstelling van het renovatieproject aan de Dolomietenlaan in Tilburg luidde: ‘Het creëren van energiezuinige, duurzame en leefbare woningen die voldoen aan alle huidige en toekomstige bouweisen’, met als belangrijkste pijlers EPC-verlaging, energiebesparing, CO2-reductie, energielabeling voor woningen en een leefbare woonomgeving. Er is uitgegaan van de PHPP-berekening Brink Climate Systems.

Eerder won het project ook al prijzen ; Het won de eerste Energiesprong-prijs die is georganiseerd door Het Glazen Huis. Deze werd toegekend aan TBV Wonen, “omdat die een hoge ambitie heeft geformuleerd én deze ambitie ook vertaalt in visie, strategie en realisatie van projecten en programma’s waarmee een grote ‘energiesprong’ wordt gemaakt.” En was het vorig jaar genomineerd voor de ISSO award.

Deel dit artikel

permalink