Hoofdkantoor FOX Vakanties geopend

Vorige week is het nieuwe pand van FOX Vakanties officieel geopend. Het opvallende nieuwe kantoor is gelegen op het Cradle-2-Cradle bedrijvenpark Park 20|20 te Hoofddorp.

Naast veel aandacht voor C2C bouwen en een C2C omgeving, heeft dit pand ook het BREEAM-NL ontwerpcertificaat Excellent verkregen. C2C wordt op een aantal punten niet in BREEAM-NL gewaardeerd, wat dit tot een zeer hoge score maakt. DGMR heeft voor deze certificering veel werk verricht als BREEAM-NL Expert. Momenteel wordt hard gewerkt aan het definitieve oplevercertificaat.

DGMR heeft voor opdrachtgever Delta Development (Park 20|20 C.V.) advies geleverd op het gebied van duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid. Het ontwerp bestaat uit verschillende volumes, waarvan het met een rood doek afgewerkte ovale volume het meeste opvalt. Hierin bevindt zich het FOX reistheater, het visitekaartje van zowel het gebouw als de werkzaamheden van FOX Vakanties. Boven het theater zijn achter een veelkleurige vliesgevel de kantoorvertrekken gelegen. Aan de zijde van de Taurusavenue bevinden zich eveneens kantoorwerkplekken, deze zijn gelegen in een met C2C zink en accoya hout afgewerkt gebouwdeel. In het hart van het gebouw worden al deze kantoorvelden met elkaar verbonden met een atrium.

 

Foto: William McDonough & Partners

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DGMR

Links