Energielabel A++ voor Provinciekantoor Noord-Holland

Op woensdag 27 juni 2012 heeft agentschap nl een energielabel-poster uitgereikt aan de Provincie Noord-Holland, voor de ingrijpende duurzame renovatie van het Provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem. Het gebouw wordt verduurzaamd van energielabel G naar A++, een behoorlijke energielabelsprong.

Rob Boeree, directeur Energie en Klimaat van Agentschap NL, overhandigde de prijs aan de commissaris van de Koningin in Noord-Holland, Johan Remkes. Tegelijk met de overhandiging werd gestart met het boren voor de warmte-koude opslag op 180 meter diepte.

In het gebouw komen ca. 1.000 werkplekken. De provincie heeft de zeer hoge ambities voor de renovatie vanaf het begin tijdens de aanbesteding van bouwpartijen, en later ook tijdens het ontwerp- en bouwproces zorgvuldig geborgd, en werkt met een uitgebreid communicatietraject voor omwonenden en voor de eigen medewerkers. De oplevering van het gebouw staat gepland voor december 2012; de medewerkers van de provincie zullen in januari 2013 hun intrek nemen in het vernieuwde gebouw.

De renovatie van het provinciekantoor is een van de 15 zeer innovatieve projecten in Nederland die nu al voldoen aan de energie-eisen van 2020. In het kennis- en leertraject UKP-NESK (Naar Energieneutrale Scholen enKantoren) van Agentschap NL onderscheiden deze projecten zich door energiezuinigheid, duurzaamheid en organisatorische innovaties in de bouw. De projecten fungeren als voorbeeld en als kennis- en inspiratiebron.

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Links