OVG Real Estate start eerste ontwikkeling in Berlijn voor PwC

OVG Real Estate heeft ruim 24,000 m2 en 230 ondergrondse parkeerplaatsen verhuurd aan de internationale accountantsorganisatie PricewaterhouseCoopers (PwC) in het plan HumboldtHafenEins, een nieuw te ontwikkelen project in Berlin Mitte.

De bouw van het project zal eind 2012 starten. De ontwikkeling heeft uitzicht op de Reichstag en ligt nabij het centraal station van Berlijn, tussen Kapelle-Ufer, Hugo-Preuss- Bruecke en Alexanderufer in. De oplevering en ingebruikname van het gebouw staan gepland voor 2015.

Voor Coen van Oostrom, oprichter en CEO van OVG Real Estate is het een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf: “Wij zijn super trots dat we ons eerste gebouw in Berlijn voor een klant als PwC mogen realiseren. We hebben een uniek ontwerp gemaakt, dat naast het vanzelfsprekende hoogste lokale duurzaamheidskeurmerk van de Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB-Gold), een ambitie heeft conform de OVGtraditie: We willen een van de duurzaamste gebouwen van Duitsland realiseren en de standaarden voor duurzame architectuur en kantoortechnologie verder uitdagen.”

KSP Jürgen Engel Architekten heeft het gebouw ontworpen. Zij waren de terechte winnaars van de architectencompetitie die OVG afgelopen jaar met de Dienst Stedenbouw & Architectuur van de Gemeente Berlijn georganiseerd heeft.

De architectuur van het gebouw heeft een sterke meandervorm, zodat het gebouw kan profiteren van drie open binnentuinen, waarvan twee richting het water georiënteerd zijn. Alle kantoren hebben hierdoor veel licht & uitzicht. De derde binnentuin leidt naar het water, waar aan de Ufer Promenade cafés en restaurants zullen zorgen voor een levendig geheel. Niet alleen voor de kantoorgebruikers maar ook voor andere bezoekers in het gebied. In totaal omvat het gehele plan HumboldtHafenEins 30,000 m2 kantoorruimte en 300 parkeerplaatsen.

OVG ontwikkelt het gebouw met haar Duitse partner Bischoff & Compagnons Property Networks GmbH (B&C). “Zonder de samenwerking met Jürgen Bisschof en zijn team hadden we het project niet kunnen starten”, aldus Coen van Oostrom.

OVG werd geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en Noerr LLP Berlin.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies

Links