Nomineer nu uw project voor De Gouden Kikker

De derde editie van de prestigieuze verkiezing 'De Gouden Kikker'  is van start gegaan. Tot 28 september 2012 heeft u de tijd om uw project in te zenden.

De afgelopen twintig jaar zijn we bezig geweest te ontdekken wat duurzaam bouwen zou kunnen zijn. Veel experimenten zijn uitgevoerd, echter de grotere ommekeer naar duurzaam bouwen heeft nog niet plaatsgevonden.

Smitshoek Melles & Partners wil middels de prijs De Gouden Kikker, aandacht geven aan de pragmatische uitvoering(en) op het gebied van duurzaam bouwen. Voorzie bijvoorbeeld een gebouw van een kwantitatieve waardering met een label of cijfer (GreenCalc+, MRPI, DuboKeur, Breeam).

Een boodschap van Al Gore en de filosofie van Cradle to Cradle tonen de noodzaak aan tot steeds meer en noodzakelijke veranderingen. Verder wandelen op gangbare paden is geen optie, innovatieve oplossingen binnen bestaande denkwijzen implementeren wel, en binnen vooraf vastgelegde financiële kaders.

Dat betekent anders denken over thema's zoals energie (nieuwe nuts), planologie (nieuwe dorpen), bouwen in de delta (droge voeten of wonen op en rond het water), bewonersparticipatie, gezondheid en wonen, etc. Daarvoor is veel lef nodig en ferme politieke besluitvorming. Dit wil Smitshoek Melles & Partners belonen met de prijs De Gouden Kikker 2012.

Aanmeldingscriteria

Aangemelde projecten/ organisaties/personen dienen aan de volgende criteria te voldoen om voor nominatie in aanmerking te komen:

Vernieuwend
Het project dient aspecten van vernieuwing te hebben voor de Nederlandse markt: een techniek, een procesaanpak, een dienstverlening.

Opschaalbaar
Het project moet herhaalbaar zijn: op een andere locatie, voor een andere opdrachtgever.

Betaalbaar
Het project moet financieel haalbaar zijn zonder subsidie.

Realiseerbaar
Het project moet binnen de Nederlandse wet- en regelgeving uitvoerbaar zijn.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RYSE

Links