OVG ontwikkelt eerste BREEAM-NL 'Outstanding' gebouw van Nederland

Op maandag 17 september aanstaande ontvangt OVG Projectontwikkeling, als eerste in Nederland, het BREEAM-NL ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat. Het certificaat wordt uitgereikt voor het project van het Deloitte en AKD kantoorgebouw op de Zuidas in Amsterdam.

Het ontwerp voldoet aan de strenge eisen van de ambitieuze BREEAM duurzaamheidscertificering. BREEAM is de leidende en wereldwijd meest gebruikte methode voor het meten van de milieuprestaties van gebouwen. Het zet de standaard voor best-practice in duurzaam ontwerp en is de maatlat geworden om de milieuprestatie van een gebouw te beschrijven.

BREEAM kent vijf kwalificaties waarvan de kwalificatie ‘Outstanding’ de hoogste haalbare is. Deloitte / AKD Zuidas is met een oppervlakte van ruim 40.000 m2 het op één na grootste gebouw ter wereld dat ooit een ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat heeft behaald. Daarnaast heeft de ontwikkeling de op één na hoogste procentuele BREEAM score ter wereld voor kantoren. De partners die onder andere betrokken zijn bij dit project zijn ABN AMRO Real Estate Finance als financier, bouwer VolkerWessels (G&S Bouw) en architect bureau PLP Architecture.

Het certificaat wordt volgende week uitgereikt door Jaap Gillis, voorzitter van de Dutch Green Building Council (DGBC), in aanwezigheid van ZKH de Prins van Oranje, tijdens het openingscongres van de jaarlijkse Dutch Green Building Week.

 

Combinatie en perfectionering
Het unieke aan het ontwerp is de combinatie van duurzame maatregelen die op grote schaal worden toegepast en zoveel mogelijk zijn geperfectioneerd. Het ontwerp bewijst dat een modern gebouw met veel glas en een hoog atrium uitstekend te combineren is met een hoge duurzaamheidseis en een laag energieverbruik.

Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council:  “De ontwikkeling van OVG voor Deloitte en AKD is een ‘Outstanding’ prestatie die in Europa op het gebied van kantoorontwikkeling vrijwel niet geëvenaard is. Ik ben trots en heb veel respect voor wat wij als Nederlandse vastgoedsector presteren en hoe OVG samen met Deloitte en AKD als huurders een voorbeeldrol hebben genomen”.

 

Over OVG
OVG Real Estate is een onafhankelijk vastgoedbedrijf, in 1997 opgericht door Coen van Oostrom (CEO). Sinds 2007 is OVG marktleider in de kantorenmarkt in Nederland en een snel groeiende speler in Europa. Het bedrijf is altijd koploper geweest in duurzaamheid en onderscheidt zich daarnaast door haar ondernemerschap, solide financiële positie, integriteit en sterke relatie met haar eindgebruikers. OVG is actief betrokken in internationale netwerken zoals het World Economic Forum, Clinton Global Initiative en Corenet.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies

Links