Steun voor ondernemers die energie willen besparen

Energie besparen loont. In samenwerking met  DWA, adviesbureau op het gebied van installatie en energie,  start de Gemeente Enschede een stimuleringstraject om ondernemers van de Gemeente Enschede te ondersteunen bij het verlagen van hun energiekosten en de verduurzaming van hun bedrijf en de bedrijventerreinen.

Het doel is dat het gebruik van fossiele brandstoffen wordt beperkt en de CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Een groot aantal bedrijven wordt benaderd en gestimuleerd tot het laten uitvoeren van een energiescan, met als uiteindelijke doel de realisatie van substantiële energiebesparing.

Onderzoek
Ondernemers in de Gemeente Enschede kunnen, dankzij de provinciale regeling ‘Nieuwe energie in bedrijf’, voor €200,- een energiescan laten uitvoeren. De gemeente Enschede vergoedt deze zelfs voor de eerste vijftig ondernemers. De scan is een doeltreffend onderzoek, waarbij het energieverbruik van de onderneming overzichtelijk en snel in kaart wordt gebracht. In één oogopslag wordt duidelijk hoeveel er te besparen valt op zaken als verlichting, verwarming en productkoeling. Onderdeel van het rapport is ook een benchmarkrapportage, een vergelijking van het energieverbruik met andere bedrijven binnen de branche in Nederland.

Subsidieregeling
Aanvullend op de gesubsidieerde energiescan stelt de provincie Overijssel subsidie beschikbaar voor de uitvoering van maatregelen uit de energiescan. De subsidie bedraagt 25% van de investering, tot een maximum van €2.500.

Collectieve mogelijkheden
Naast de energiescans wordt er ook een onderzoek naar de collectieve verduurzamingsmogelijkheden voor meerdere bedrijven uitgevoerd. Dit onderzoek richt zich specifiek op de bedrijventerreinen Kennispark, Euregio bedrijventerrein en Marssteden. In dit onderzoek zal worden gekeken naar de mogelijkheden voor warmte-uitwisseling, benutting van reststromen en de realisatie van een collectieve duurzame energiescan. 

Aanvragen energiescan
Het aanvragen van de energiescan is eenvoudig. Geïnteresseerden uit de Gemeente Enschede kunnen zich aanmelden via de website of contact opnemen met Hans van der Heide van DWA via mail of telefoon (06 20 21 02 20).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA

Links