Woningcorporatie gaat voor zonnepanelen

Het aantal nieuwe woningen in de gemeente Nijmegen groeit fors dankzij diverse bouwprojecten in ‘De Waalsprong’, Nijmegen Noord. Complete wijken worden ontwikkeld in en om wat voorheen het dorp Lent was, aan de overzijde van de Waal bij Nijmegen.

Duurzaamheid speelt bij deze nieuwbouw een grote rol. Degelijk en goed geïsoleerd bouwen is daarbij uiteraard een voorwaarde. Bovendien worden diverse woningen ook nog eens voorzien van zonnepanelen, voor de opwekking van schone stroom.

Op sociale huurwoningen
Zo ook het project van Woningcorporatie Talis; ‘51 ruime eengezinswoningen in de sociale sector, Spanjestraat’, dat binnenkort wordt opgeleverd door bouwbedrijf Giesbers - Wijchen.
Ook deze woningen zijn volgens de laatste (energiezuinige) normen gebouwd; om de energiekosten voor de toekomstige huurders nog verder omlaag te brengen, worden op elk schuurtje vier PV-panelen met omvormer geplaatst. Het geheel wordt geleverd en turn key geïnstalleerd door de Stroomplantage.

Arbeidsintensief
Een sympathiek project waar De Stroomplantage zich graag sterk voor maakt. De gebruikte technieken en materialen zijn voor De Stroomplantage bepaald bekend terrein, maar arbeidsintensief is het wel degelijk. Het monteren van vier panelen op 51 ongebruikelijk schuine daken is namelijk meer werk dan bijvoorbeeld 51 panelen op vier daken.”

Schuurtje als energiecentrale
Maar het resultaat is er dan ook naar. Elk gezin beschikt over een eigenzinnig vormgegeven schuurtje, dat tevens dienst doet als mini-energiecentrale om de maandelijkse energierekening substantieel omlaag te brengen met 100% schone stroom.

 

Bijzonderheden van de genoemde PV-installaties:

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door de Stroomplantage BV

Links