Vloerrenovatie voor modern comfort

Voor de renovatie van het Justuskwartier te Rotterdam is een bijzonder vloerrenovatiesysteem toegepast. Een duurzame oplossing waar een intensieve samenwerking tussen vloerverwarmingleverancier WTH en anhydrietproducent Gyvlon aan vooraf is gegaan.

Met een gewicht van slechts 54 kg/m2, een totale systeemhoogte van 50 mm met een contactgeluidisolatie van -10db, voldoet dit systeem ruimschoots aan de bijzondere eisen die op dit project van toepassing waren. De bestaande vooroorlogse situatie betrof een ranke constructievloer van slechts 140 mm dikte.

Kokosmat
Om de contactgeluidisolatie naar moderne maatstaven te brengen is gebruik gemaakt van een 8 mm kokosmat, waarop de noppenisolatieplaat van WTH is gemonteerd. Na het aanbrengen van de leidingen (Ø16 mm) kon de Gyvlon RENO anhydrietvloer worden verwerkt, een gietvloermortel bij uitstek geschikt voor dunne renovatietoepassingen.

Klimaatneutraal
Behalve de technisch eisen, moest het Justuskwartier klimaatneutraal worden gebouwd, dat wil zeggen dat de woningen netto geen energie voor verwarming, warm tapwater en ventilatie verbruiken. Met een extreem lage temperatuur van 25 tot 30 graden verwarmt het vloersysteem de woningen tot een comfortabel niveau. De warmwaterleidingen zijn aangesloten op stadsverwarming. Met de toepassing van duurzame materialen, zoals de akoestische laag van geperst kokos en de Gyvlon anhydrietvloer, worden de duurzame ambities op het project Justuskwartier volledig waargemaakt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Gyvlon BV

Links