Hoofdkantoor Schneider Electric Nederland opgeleverd

OVG Real Estate heeft afgelopen week het nieuwe hoofdkantoor voor Schneider Electric in Hoofddorp opgeleverd. Door een succesvolle samenwerking is het gebouw en de volledige inrichting volgens planning voltooid.

Tijdens de realisatie van het gebouw bleken OVG Real Estate en Schneider Electric op het gebied van energiemanagement in gebouwen veel met elkaar gemeen te hebben: beide organisaties werken aan een CO2-reductie van de gebouwde omgeving.

Experience Centre
Het gebouw, dat naar verwachting een  BREEAM-NL label ‘Excellent’ certificaat zal ontvangen, heeft verschillende technische innovaties van Schneider Electric zelf opgenomen. Daarmee heeft het ook de functie als Experience Centre voor de klant. Zo zijn er bewust openingen in het plafond aangebracht om een kijkje achter de schermen te geven, bevat het gebouw slimme energiemeet- en regelsystemen en staan er buiten het gebouw laadpalen voor elektrische auto’s.

BioWKK
Het gebouw is aangesloten op de gecombineerde warmte- en energiecentrale (BioWKK) van het naastgelegen TNT-kantoorgebouw dat ook door OVG ontwikkeld is. De BioWKK produceert lokaal het minimum aan benodigde energie en werkt op tweede generatie biobrandstoffen. De restwarmte is voldoende om ook omliggende gebouwen te verwarmen.

Coen van Oostrom (CEO OVG): “Zowel OVG als Schneider Electric zijn in 2007 lid geworden van het Clinton Climate Initiative. Onze gezamenlijke zoektocht naar ‘zero-emission’- buildings heeft geresulteerd in een intensieve samenwerking tussen de beide bedrijven.”

Intensieve samenwerking
Het project kwam tot stand door een intensieve samenwerking van Atrium Management (belegger), FGH Bank (financier), Boele & van Eesteren (aannemer), Schneider Electric en OVG.
Het gebouw van circa 6.100 m2 – ontworpen door BIAS Architecten – is gelegen aan de Taurusavenue in Hoofddorp.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies

Links