Cradle to Cradle-certificaat lichtmasten Noordwijk

Noordwijk koopt al jaren klimaatneutrale lichtmasten van Sapa Pole Products. Hierdoor hebben zij in de afgelopen jaren al meer dan 40 ton CO2 bespaard. De gemeente denkt verder en ziet, net als Sapa, Cradle to Cradle als een oplossing voor het steeds groter wordende grondstoffentekort in de wereld.

De centrale gedachte van Cradle to Cradle is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Sinds oktober 2011 zijn de lichtmasten van Sapa Cradle to Cradle gecertificeerd.

Certificaat
Door het inkopen van Cradle to Cradle-lichtmasten laat de gemeente Noordwijk zien dat zij veel waarde hecht aan haar duurzaamheidsdoelstellingen. Uit handen van Vincent Alberts (Sapa Pole Products, Sales Manager Nederland) heeft Wethouder Martijn Vroom (CDA) met onder meer Milieu in de portefeuille, een Cradle to Cradle-certificaat van Sapa ontvangen voor het Duinpark project. Vroom: “Komt het op duurzaamheid aan, dan houdt Gemeente Noordwijk van concrete, haalbare projecten, die in de uitvoering direct bijdragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. We willen bij een vervangingsvraag producten die voldoen aan dit streven. Het certificaat geeft aan dat we goed zitten bij Sapa Pole Products.”

Lichtmasten
Om het Cradle to Cradle-certificaat te verkrijgen, behoren de producten milieuvriendelijke, gezonde en recyclebare materialen te bevatten en te zijn ontwikkeld voor hergebruik. Daarnaast moet een bedrijf  voldoen aan richtlijnen met betrekking tot het gebruik van water en duurzame energie en tevens een strategie implementeren voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op het moment dat aan al deze eisen wordt voldaan, kan het keurmerk voor Cradle to Cradle worden verkregen.
In oktober 2012 heeft Sapa de hercertificering van het Cradle to Cradle-certificaat behaald. Hercertificering staat garant voor continuïteit in de doorvoering van verbeterprocessen rondom Cradle to Cradle.

Cradle to Cradle® is een geregistreerd handelsmerk.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links