Duurzaam schoolconcept

29 november 2012

Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) lanceert een duurzaam schoolconcept. Het binnenmilieu bij scholen is namelijk nog steeds onder de maat en ook het energieverbruik op scholen kan in de meeste gevallen flink omlaag. Door een integrale aanpak kan geld worden bespaard én de leefomgeving op scholen sterk worden verbeterd.

Dit duurzame schoolconcept bestaat uit twee echte klaslokalen die zijn opgebouwd, afgewerkt en ingericht met tal van duurzame oplossingen, specifiek gericht op scholen. Uniek is dat het geen verzameling losse producten betreft, maar een totaalconcept waarin ruim dertig marktpartijen een bijdrage hebben geleverd; bijdragen die aansluiten bij de Frisse Scholen thema’s energie, binnenklimaat en thermisch, akoestisch en visueel comfort en deze op een integrale wijze inzichtelijk maakt.

Officiële opening
Op donderdag 29 november wordt het schoolconcept bij ICDuBo feestelijk geopend door wethouder Johan Grijzen van de gemeente Schiedam. De gemeente Schiedam heeft duurzaamheid en het Cradle to Cradle® principe omarmd. Zo ook het scholenproject Schravenlant, een goed voorbeeld van duurzame scholenbouw. Na een compact sprekersprogramma zal rond 16:15 uur de officiële openingshandeling worden verricht.

ICDuBorrel
Na afloop van de opening vindt de ICDuBorrel plaats, de traditionele eindejaarsborrel van ICDuBo.

Datum: 29 november 2012
Tijd: inloop vanaf 15.00 uur (ICDuBorrel start om 16:30 uur)
Locatie: ICDuBo, Directiekade 2, Rotterdam
Aanmelden: gratis via e-mail.

Foto: Duurzaam schoolconcept in aanbouw.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links