Nog even stemmen op De Voorsprong

In het kader van prijsvraag De Voorsprong – een initiatief van Energiesprong – is het nog tot 21 november mogelijk om pitchfilmpjes te bekijken en beoordelen van alle genomineerde vernieuwende opdrachtgevers en innovatieve nieuwbouw- en renovatieconcepten.

De pitchfilmpjes van de woningbouwconcepten en de korte filmpjes van de opdrachtgevers geven een impressie van de vernieuwing in de woningbouwsector.

Anders
Wat opvalt onder alle genomineerde opdrachtgevers is de overtuiging dat het anders moet: opener, op basis van vertrouwen; lagere faalkosten; uitdagend; efficiënter; klant weer centraal.
Enkele illustratieve uitspraken uit de pitchfilmpjes zijn:

Energienotaloos haalbaar
Opvallend bij de pitchfilmpjes van de genomineerde woningconcepten is allereerst dat alle nieuwbouwconcepten zonder problemen het energieniveau van energienotaloos halen. Iets dat twee jaar geleden nog theorie was, blijkt nu betaalbaar en haalbaar. In de renovatieconcepten valt op hoeveel er is ontwikkeld in de samenwerking met de bewoners van puntensysteem voor coöperatie tot huis-aan-huis-bezoeken.

Manifestatie De Voorsprong
Op 22 november vindt Manifestatie De Voorsprong plaats: ontmoeting, dialoog en visie wisselen elkaar af rond het thema ‘duurzame, creatieve samenwerkingsprocessen in de woningbouw’. Het doel van deze dag is om een bijdrage te leveren aan de groei van concepten voor wijken met energienotaloze woningen in gewilde wijken.

Het programma bestaat uit:

Sprekers zijn onder andere: Bert Keijts (Aedes), Anke van Hal (Nyenrode), Pieter Huijbregts (netwerk Conceptueel Bouwen), Jan Willem van de Groep (Energiesprong), Meindert Smallenbroek (ministerie voor Wonen en Rijksdienst).

De Voorsprong maakt deel uit van de Estafette voor het Gewilde Wonen; het programma wordt in de avond vervolgd met de finale van niaNesto, een vernieuwend initiatief voor energienotaloze woningen.

Energie-ambitieus bouwen stimuleren
Energiesprong is een innovatieprogramma dat Platform31, kennisorganisatie voor vernieuwing in stad en regio, uitvoert in opdracht van het ministerie voor Wonen en Rijksdienst. Doel van de diverse initiatieven die Energiesprong ontplooit, is om de markt voor energie-ambitieus bouwen stimuleren door vraag en aanbod op elkaar aan te laten sluiten. Voor prijsvraag De Voorsprong werkt Energiesprong samen met Netwerk Conceptueel Bouwen, waarin ruim vijftig opdrachtgevers en conceptaanbieders zich inzetten voor een nieuwe ontmoeting tussen vraag en aanbod. De Voorsprong wordt ondersteund door Vernieuwing Bouw, Aedes, Neprom en NVTB.

Genomineerde opdrachtgevers:
Portaal, MN (pensioenuitvoering en vermogensbeheer), Waterschap Noorderzijlvest, Woonwaard, De Woonmensen (woonzorgorganisatie), Gemeente Apeldoorn, Wonion, Stadlander, Wonen Breburg en Woonbedrijf.

Genomineerde woningbouwconcepten:
VolkerWessels PlusWonen, Woonstede energieneutrale nieuwbouw, BRW-Flex Energieactief, Trebbe Energienotaloos Wonen, HuisvanU van Plegt-Vos, PCS Bron van Energie van Dura Vermeer, Zero Ready van Heijmans, Reno+ van BVR-groep, ENDIS Portiekflat renovatie, BAM W&R renovatieconcept en Zorgeloos Wonen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31

Links