Kansrijke leegstaande gebouwen

‘Het LAB’ van Dura Vermeer heeft onderzoek gedaan naar de potentie van 1200 leegstaande kantoren voor herontwikkeling en transformatie in en om de vier grote steden van Nederland. Op basis van de ligging, onderhoudsstatus en gebouweigenschappen zijn vervolgens negentig van deze gebouwen aangemerkt als ‘kansrijk’.

De eigenaren van deze gebouwen zijn aangeschreven. De gebouwen worden nu gepubliceerd op de website herontwikkellab.nl. Dura Vermeer lanceert het LAB, omdat zij vindt dat teveel kansrijke kantoren leeg staan en recht hebben op een nieuw leven.

Match
Leegstaande gebouwen zijn een generiek probleem, echter zonder generieke oplossing. Wat het LAB biedt is een generiek proces met een maatwerk oplossing per gebouw. Voor elk project wordt het juiste team samengesteld dat het best past bij het gebouw, de locatie en de markt. In het LAB wordt jarenlange kennis, kunde en ervaring van de partners Dura Vermeer Vastgoed, GreenStep, ZZDP Architecten, STTK, PFC2, Creative Valley en Archicom gebundeld. Directeur Peter Krop van Dura Vermeer Vastgoed en initiatiefnemer van het LAB: “Ons vertrekpunt is het leegstaande gebouw en de locatie. Vanuit een gedegen marktanalyse brengen we potentiële gebruikers in kaart. Vervolgens kijken we welke match er te maken is tussen de unique selling points van het gebouw en de locatie, met potentiële gebruikers en functies. Hierbij denken we in meerdere functies en gebruikers en hoe deze elkaar kunnen versterken. Wij gaan dus een stap verder dan het denken vanuit één gebruiker of functie.”

Denken in kansen
Directeur Mark Plaisier van GreenStep, partner van het LAB: “Het is een wake up call voor onszelf, maar ook voor alle makelaars, beleggers, gemeenten, beheerders en andere adviseurs. We moeten niet denken in doemscenario’s, maar in kansen. Aan kansen waarin wij vertrouwen hebben, dragen we graag ons steentje bij en nemen we ook risico’s voor onze rekening.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dura Vermeer Groep NV

Links