Herontwikkeling Cofely opgeleverd

OVG Real Estate heeft afgelopen vrijdag het nieuwe kantoor voor Cofely opgeleverd. Het gebouw van circa 6.200 m2, is een herontwikkeling van Cofely’s oorspronkelijke kantoor en ligt op hun geboortegrond in de Rotterdamse haven aan de Willingestraat.

Het kantoor is ontworpen door JHK Architecten. Het kantoor zal worden gebruikt door het bedrijfsonderdeel Cofely West Industrie. De locatie is aan de Nieuwe Maas.

Showcase
Cofely, die specialist is op het gebied van duurzame, energie-efficiënte technologietoepassingen, heeft samen met OVG kennis gebundeld om systemen te ontwerpen die zowel slim energie besparen als zelf opwekken. OVG heeft gezamenlijk met het Havenbedrijf Rotterdam de verantwoordelijkheid genomen voor een ingrijpende bodemsanering van het oude haventerrein. Deze is in nauw overleg met DCMR gerealiseerd. Zowel onder als boven de grond is naar een zo duurzaam mogelijke herontwikkeling gestreefd. Coen van Oostrom (CEO OVG): “Deze herontwikkeling is een showcase van wat er bereikt kan worden als de expertise van verschillende organisaties wordt gebundeld. We zijn trots op deze samenwerking die geleid heeft tot een duurzame herontwikkeling op Cofely’s eigen grond.”

Partijen
Het project kwam tot stand door een intensieve samenwerking van Wölbern Invest KG (belegger), ABN AMRO Real Estate Finance (financier), Dura Vermeer Bouw Rotterdam (aannemer), Cofely en OVG Real Estate. DTZ Zadelhof trad op als adviserende partij aan de kant van Wölbern Invest KG.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies

Links