Zestien topstudenten gezocht

Het 020-Stadslandbouw 2013 is een innovatielab van twee maanden, dat duurt van 1 maart tot 3 mei 2013. Het project wordt georganiseerd door Creative City Lab (CCL) in samenwerking met de partners Rabobank Amsterdam, Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam, Ymere, New Energy Docks en Stadsdeel Amsterdam-Noord.

Het innovatielab 020-Stadslandbouw 2013 heeft als doel om te komen tot een haalbare business-case over stadslandbouw op een specifieke locatie in Amsterdam-Noord. Voor studenten een prachtige manier om een netwerk op te bouwen en veel te leren over stadslandbouw, duurzaam voedsel en duurzame gebiedsontwikkeling.

Creative City Lab
Creative City Lab (CCL) is een stichting die zichzelf tot doel heeft gesteld om de maatschappij te verduurzamen, te beginnen in de regio Amsterdam. Dit doet zij door creatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen en realiseren voor urgente en complexe vraagstukken in een specifiek gekozen living lab omgeving.

Waarom Stadslandbouw?
Stadslandbouw is een belangrijke versneller voor het verduurzamen van de voedselketen. Doordat voedsel dichtbij bewoners in de stad geproduceerd wordt, stijgt het bewustzijn over gezond en duurzaam voedsel. Daarnaast neemt de hoeveelheid braakliggend terrein in Amsterdam sterk toe en wordt het beheer van groen in de stad steeds kostbaarder. Grondeigenaren zijn derhalve op zoek naar nieuwe verdienmodellen voor duurzame gebiedsontwikkeling. Kortom: stadslandbouw biedt nieuwe kansen op het gebied van voedsel, gebiedsontwikkelingen en duurzame bedrijvigheid!

Daadwerkelijk realiseren
Het doel van dit lab is om een business-case te ontwikkelen. Zij willen hiermee aantonen dat stadslandbouw commercieel en duurzaam haalbaar is en willen tevens een beweging op gang brengen in Amsterdam. Gedurende het lab werken de deelnemers daarom samen met belangrijke stakeholders in de omgeving en ondernemers die de business-case daadwerkelijk gaan realiseren. Het lab begint met een masterclass van een week. Halverwege het lab organiseert CCL een evenement voor een breder publiek: De 020-Stadslandbouwdag.

Wie?
CCL is voor dit lab op zoek naar zestien excellente studenten in het laatste jaar van hun Master- of HBO-opleiding zitten of die pas zijn afgestudeerd. Studenten uit verschillende studierichtingen met aantoonbare interesse in duurzaam voedsel en gebiedsontwikkeling zijn welkom. Mocht u studenten kennen of willen voordragen, dan hoort CCL dat graag. Aanmeldingen dienen vóór 21 januari binnen te zijn.

Op de website staat meer informatie over het lab en de selectieprocedure.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links