Start bouw Cradle tot Cradle stadskantoor

Met het onthullen van het bouwbord gaf wethouder Wim van den Beucken op woensdag 12 december het startsein voor de bouw van het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo. Na een zorgvuldige en gedegen voorbereiding gaat nu de eerste schop in de grond.

"Een moment waar we lang naar uitgekeken hebben", aldus wethouder Van den Beucken. "Het nieuwe stadskantoor staat symbool voor de nieuwe gemeente Venlo. Het ademt wat de gemeentelijke organisatie wil zijn: open, transparant en toegankelijk."

Cradle to Cradle
Nu al is het gebouw een icoon voor Cradle to Cradle (C2C) ontwerp. De C2C-uitgangspunten zijn namelijk vanaf het directe begin bij het ontwerpproces gehanteerd. Dit resulteert niet alleen in de toepassing van duurzame en energiebesparende maatregelen – drielaags glas, warmte-koudeopslag, zonnepanelen en led-verlichting – maar ook in het gebruik van gerecycled beton voor de constructie en gerecycled aluminium voor de gevel.

Zonneschoorsteen
Ook zal een zogenaamde 'zonneschoorsteen' worden toegepast die moet zorgen voor een natuurlijke luchtstroom door het gebouw. De te gebruiken materialen zijn demontabel en na de levensduur van het gebouw opnieuw te gebruiken. In het ontwerp is rekening gehouden met toepassing van technieken die in de toekomst beschikbaar zullen komen. Hoe langer het gebouw staat, hoe meer C2C het wordt.

Het complete bouwmanagement is, in opdracht van de gemeente, verzorgd door bbn adviseurs. Architect van het project is Kraaijvanger uit Rotterdam.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door bbn adviseurs

Links