Hergebruik parkeergarage voor Amersfoort

Op het P+R terrein aan het Piet Mondriaanplein in Amersfoort heeft Q-Park onlangs een nieuwe parkeergarage in gebruik genomen. Een bijzonder exemplaar, want het betreft hier het hergebruik van een demontabele, bovengrondse parkeergarage die eerder drie jaar dienst deed als tijdelijke parkeergarage.

De twee verdieping tellende parkeergarage is opgebouwd uit een staalconstructie en speciaal ontwikkelde prefab betonelementen.

In samenwerking met de NS is tot deze oplossing gekomen. Niet alleen zijn er op deze manier binnen zeer korte tijd tweehonderd parkeerplaatsen extra gecreëerd op Q-Park P+R Piet Mondriaanplein, maar het herbruikbare aspect van de garage maakt het tot een duurzame en verantwoorde oplossing.

Over Q-Park
Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 840.000 parkeerplaatsen verdeeld over meer dan 5.800 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan.
Q-Park Nederland telt 247 parkeerfaciliteiten, waaronder 94 P+R terreinen, in bijna alle grote steden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links