Meest energiezuinige schoolgebouw in Assen

Afgelopen woensdag gaf wethouder Maurice Hoogeveen van Assen het officiële startsein voor de nieuwbouw van de locatie Lariks van Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh. Dit wordt waarschijnlijk een van de meest energiezuinige, zo niet hét meest energiezuinige schoolgebouw van Nederland.

Brink Groep verzorgt het procesmanagement voor de nieuwbouw, heeft het ontwerpteam begeleid en bereidt besluitvorming voor. Inmiddels is bouwcombinatie Vincent van Gogh vof – een combinatie van Koopmans en Friso bouw – gestart met de uitvoering.

Projectbeheersing
Brink Groep heeft het ontwerpproces begeleid en geadviseerd over bouw- en investeringskosten. In de Europese aanbestedingsprocedure is het inschrijvingsbedrag gemaximeerd en het aspect duurzaamheid maximaal beloond. Het resultaat van bovenstaand proces is een prachtig aanbestedingsresultaat.

Zo duurzaam mogelijk
Het nieuw te realiseren gebouw staat direct naast het bestaande gebouw. Dit is in september 2012 al deels gesloopt en wordt na oplevering van de nieuwbouw totaal gesloopt. Het nieuwe schoolgebouw bestaat uit twee aan elkaar verbonden gebouwen en een gymzaal. Het totale complex beslaat circa 9.000m2. Het ontwerp van het Zwolse bureau 19 Het Atelier architecten heeft als focus functionaliteit, overzichtelijkheid, flexibiliteit en een aangenaam leer- en werkklimaat. De doelstelling was een zo duurzaam mogelijk gebouw te realiseren binnen de financiële kaders van de VNG-norm. Het werk is als Engineer & Construct opdracht op de markt gezet. Uiteindelijk wordt het gebouw gerealiseerd met een EPC van 0,35.

De nieuwbouw wordt medio 2014 opgeleverd. De bijbehorende sporthal is eerder klaar en wordt al in de zomer van 2013 in gebruik genomen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv

Links