Herontwikkeling Rabobank Dommelstreek krijgt drie sterren BREEAM-NL

Rabobank Dommelstreek heeft onlangs het BREEAM-NL drie sterren (Very Good) ontwerpcertificaat uitgereikt gekregen voor de herontwikkeling van haar bankkantoor aan de Laan der Vier heemskinderen in Geldrop. Brink Groep heeft het BREEAM-NL traject in opdracht van de Rabobank begeleid als BREEAM-NL Expert.

Rabobank Dommelstreek wil graag een bijdrage leveren aan een duurzaam gebouwde omgeving. Voor de bank betekent duurzaamheid een optimum tussen sociale, economische en ecologische belangen. Deze ambitie wordt met het behalen van dit certificaat onderstreept. Naast de BREEAM-NL certificeringstraject ondersteunt Brink Groep Rabobank Dommelstreek met projectmanagement, directievoering, kostenadvisering en blijven we aangehaakt voor het behalen van het uiteindelijke definitieve BREEAM-NL oplevercertificaat.  

Drie sterren  

Brink Groep heeft Rabobank Dommelstreek ondersteund bij het formuleren van haar duurzaamheidsambitie op basis van BREEAM-NL en deze vertaald naar de te behalen credits in het ontwerp. Waarna het ontwerpteam begeleid is door de BREEAM-NL Expert om te komen tot het drie sterren (Very Good) ontwerpcertificaat. Voorafgaand aan de vertaling naar BREEAM-NL heeft Brink Groep een varianten studie gedaan naar: renovatie bestaande locatie, herontwikkeling bestaande locatie en nieuwbouw op een andere locatie. Rabobank Dommelstreek heeft aan de hand van deze varianten de bewuste keuze gemaakt niet te gaan voor nieuwbouw, maar het bestaande bankkantoor in Geldrop te herontwikkelen.  

Duurzame ‘oorwarmers’  

Op de locatie van het huidige adviescentrum wordt het bestaande gebouw gestript tot casco, grondig gerenoveerd en uitgebreid tot circa 3.000 m2 BVO. De uitbreiding wordt als een soort ‘oorwarmers’ om de bestaande bouw heen geplaatst waardoor de prestatie van de gebouwschil verder gaat dan de huidige (duurzaamheids)eisen. Begin 2013 is gestart met de bouwwerkzaamheden om begin 2014 het nieuwe kantoor te betrekken.

Bron: Brink Groep

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv