Heijmans brengt 350 huurwoningen Voerendaal naar label C

Heijmans gaat circa 380 huizen van de Woningstichting Voerendaal met een energielabel minder dan C renoveren en op minimaal het niveau van energielabel C brengen. Nadat een pilot van 40 woningen van de corporatie succesvol is uitgevoerd door Heijmans, is de opdracht voor nog eens 380 huizen nu ook aan Heijmans gegund door Woningstichting Voerendaal.

De pilot was onderdeel van het programma ‘Meer met Minder in Voerendaal’. Woningstichting Voerendaal heeft om en nabij 700 huizen met een energielabel minder dan C. De totale contractwaarde is circa € 2 miljoen en de werkzaamheden worden medio 2015 afgerond.

Communicatie en nazorg
Heijmans neemt niet alleen de technische realisatie van het verbeteren van de huizen op zich, maar eveneens de communicatie met bewoners en de nazorg. In de pilot diende Heijmans zich op deze punten al te bewijzen en dat is door bewoners en de Voerendaalse corporatie positief beoordeeld, evenals het feit dat de werkzaamheden binnen het vooraf vastgestelde budget zijn uitgevoerd.

Het werk maakt onderdeel uit van het programma ‘Meer met Minder’ waar Woningstichting Voerendaal zich als lid van corporatievereniging Aedes aan heeft gecommitteerd. Dit programma voorziet in het verbeteren van de zogenoemde energieprestatie van de voorraad bestaande huizen van corporaties. Alle huizen van corporaties dienen uiterlijk 2015 minimaal het energielabel C te hebben.

Bron: Heijmans

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans

Links