AgentschapNL geeft nieuwe versie leidraad prestatiecontracten uit

Er is een nieuwe versie verschenen van de leidraad Prestatiecontracten, uitgegeven door AgentschapNL. Binnen de leidraad worden tools aangeboden waarmee men gemakkelijk afspraken kan maken met leveranciers met betrekking tot klanttevredenheid en duurzaam beheer. Daarnaast komen de onderwerpen binnenklimaat en innovatie aan bod.

De leidraad dient om opdrachtgevers te ondersteunen bij het opstellen van prestatiecontracten voor technisch beheer en onderhoud van gebouwen. Een dergelijk contract maakt de te leveren prestaties en opbrengsten expliciet en draagt bij aan de verduurzaming.

CO2-besparing
Naar schatting is er in de kantorenbranche door de inzet van prestatiecontracten een CO2-besparing mogelijk van ongeveer 35% (10 Megaton CO2 uitstoot). Uiteindelijk leidt dit tot een kostenbesparing van 20%, oftewel jaarlijks een bedrag van 0,8 miljard euro.

Het realiseren van een dergelijk contract blijkt in de praktijk lastig te zijn. Albert Hulshoff van AgentschapNL: “Partijen moeten leren om hun eisen goed kenbaar te maken en vast te leggen. Ook moet worden bepaald hoe wordt vastgesteld of aan de eisen wordt gedaan en wat er gebeurt bij afwijkingen”.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)