'Verwerk ideeën en wensen mkb-bedrijven in nieuwe bouw-cao'

Bouwend Nederland wil een compleet nieuwe bouw-cao, waarin de ideeën en wensen vele honderden mkb-bedrijven zijn verwerkt. Speerpunten van de nieuwe cao zijn: toegankelijkheid, flexibiliteit en een persoonlijk budget dat de bouwvakker zelf kan gebruiken. Het budget kan bijvoorbeeld worden ingezet voor bijscholing, gezondheid of extra cash.   

Bouwend Nederland noemt de huidige bouw-cao achterhaald. “Bouw- en infraondernemers merken dat zeker nu, in de zwaarste crisis die de sector ooit trof.” Volgens de organisatie is de cao op dit moment te duur en te star. Daarnaast zouden de vele bepalingen in het cao-boek erg ingewikkeld en gedetailleerd zijn, wat steeds minder aansluit op de snel veranderende wereld waarin de bouw opereert.

Noodzaak
Bouwend Nederland: “Een hervormde cao is daarom noodzakelijk om in de bouw goed te kunnen samenwerken. Wát er ook verandert, een ding blijft: ook in 2020 maken mensen het verschil. Deze mensen, zowel ondernemers als medewerkers in de bouw, zijn gediend bij een aantrekkelijke, concurrerende en toekomstbestendige cao.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Bouwend Nederland