'Energie-nota-nul woningconcepten kans voor corporaties'

Platform31 komt met een innovatieprogramma dat de aandacht moet vestigen op energie-nota-nul woningconcepten voor corporaties. Het programma moet oproepen tot een voorjaarsdialoog, met de titel ‘Ik heb een idee’. Woningcorporaties krijgen verschillende mogelijkheden om input te leveren.

Het Innovatieprogramma Energiesprong wordt uitgevoerd door Platform31 in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het project moet als aanjager fungeren van grootschalige toepassing van hoge energieambities in de gebouwde omgeving. Volgens Jan Willem van de Groep, programmaregisseur bij Energiesprong, laat de organisatie op een opvallende manier zien dat bouwpartijen echt tot veel meer in staat zijn dan corporaties verwachten. Volgens hem bieden energie-nota-nul woningconcepten voor renovatie en nieuwbouw mooie kansen, juist in deze tijd.

Input
Woningcorporaties hebben verschillende mogelijkheden om input te leveren binnen het project. Naast een ‘Ik heb een idee-bus’, die langs corporatiebeslissers gaat, werken een tachtigtal corporaties op 23 mei mee aan de werkdag ‘Ik heb een idee’.

Overkoepeld doel tijdens de dag is om de kansen voor financiën, strategie, vastgoedontwikkeling en beheer uit te werken in een inspirerend pamflet voor de sector, dat onder andere ingaat op strategische vastgoedontwikkeling, opdrachtverlening, garanties voor en uitvoering van beheer, nieuwe investeringsmodellen en nieuwe samenwerkingen tussen bouwpartijen en corporaties.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31