Hoogste punt duurzame renovatie BOVAG-huis bereikt

Bij de renovatie van het BOVAG-huis door partijen Heembouw en Kuijpers is het hoogste punt bereikt. De bouw ging in oktober 2012 van start en in augustus 2013 wordt het naar verwachting opgeleverd. De ingebruikname van het pand is oktober van dit jaar.

Het huidige pand van BOVAG staat langs de A12 in Bunnik en wordt volledig gerenoveerd. Als de renovatie voltooid is, bestaat het uit 3500 vierkante meter aan vloeroppervlak, met flexibele werkplekken voor de medewerkers. Daarnaast wordt het pand verduurzaamd. Ad Borgers, commercieel manager bij Kuijpers legt uit: “In juli 2012 is het gebouw eerst gestript, daarna naar voren uitgebouwd en vervolgens is er een leistenen gevel gebouwd.

Ook werken wij er aan om het gebouw zo energiezuinig mogelijk te maken.” Volgens hem heeft het oude gebouw een energielabel D, wat na de renovatie A moet worden. Om dit te realiseren wordt onder andere de co2-uitstoot gereduceerd en gebruikgemaakt van een warmte koude opslag.

Mijlpaal
Het bereiken van het hoogste punt ziet men als een mijlpaal, waarmee het einddoel media augustus 2013 weer een stap dichterbij komt. “Na 23 jaar werd het hoog tijd dat het BOVAG-huis een nieuwe uitstraling zou krijgen”, aldus Robert Clement, projectmanager van de renovatie en directeur Vermogen bij BOVAG. “Het BOVAG-huis is ten slotte het visitekaartje van de mobiliteitsbranche in Nederland, daar hoort een modern en duurzaam huis voor onze leden bij.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links