35-jarig jubileum parkeerdaksysteem Pardak

Pardak, het demontabel parkeerdaksysteem met tegels van Zoontjens, bestaat 35 jaar. De organisatie viert dat het systeem al op meer dan twee miljoen vierkante meter parkeerdak in binnen- en buitenland is toegepast.

In 35 jaar is de van oorsprong vlakke parkeerdagtegel veranderd in het huidige systeemelement met sparingen op de hoeken aan alle zijden. De afgelopen jaren heeft de organisatie het product doorontwikkeld tot complete oplossingen voor licht, normaal en zwaar verkeer.

Projecten
Zoontjens heeft het systeem toegepast bij verschillende nationale en internationale projecten. Enkele opzienbarende projecten waren The Wall in Utrecht, met ruimte voor 1700 parkeerplaatsen, de IKEA in Wilrijk met speciaal ontworpen Pardak XL-tegels en de renovatie van het parkeerdak van Galeries Lafayette in Lyon.

Voor gepersonaliseerde projecten zijn volgens Zoontjes volop mogelijkheden. De organisatie denkt mee over het ontwerp en realiseert als het nodig is speciale tegels. Een voorbeeld van een project waarbij men met een dergelijke aanpak werkte is het op maat gemaakte parkeerdak bij Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Cityroofs