Elektronische ventilatieroosters voor gemeentehuis Lansingerland

In het nieuwe gemeentehuis in Lansingerland worden elektronisch gestuurde ventilatieroosters van Duco Ventilation & Sun Control geïnstalleerd. De roosters worden aangestuurd door het gebouwbeheersysteem en zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Het ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis komt van Hans van Heeswijk architecten. Het bestaat uit een bestuurshuis, dat voor alle publiek toegankelijk is, en een kantorenhuis dat plek biedt voor ongeveer vierhonderd werknemers. De bouw nam ongeveer twee jaar in beslag en het gemeentelijk kantoorgebouw opende haar deuren in augustus 2012.

Roosters
De elektronisch gestuurde ventilatieroosters (GlasMaxTronic) zijn voorzien van duurzaam dempingsmateriaal. Dat maakt de roosters geschikt voor toepassing in situaties waar sprake is van een lichte geluidsbelasting. “De roosters werden ingebouwd op de koepels in het dak van het gebouw en brengen zo rechtstreeks verse lucht van buiten naar binnen. Ze worden aangestuurd door ons gebouwbeheerssysteem en gaan enkel open wanneer de temperatuur binnen boven de 23°C uitstijgt. De ventilatieroosters hebben dus een spuifunctie”, vertelt Arie Burger, die contractmanager is bij de gemeente Lansingerland en de werkzaamheden aan het gebouw van dichtbij opvolgde.

Duurzaamheid
Tijdens het ontwerp van het gemeentehuis werd duurzaamheid niet uit het oog verloren. Het gebouw heeft een warmte- koudeopslag en er liggen zonnepanelen op het dak van de kantoorvleugel. Daarnaast is er een witte kunststof dakbedekking, die zonlicht laat weerkaatsen. Dit voorkomt dat het gebouw fel opwarmt. Een isolatielaag zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DUCO Ventilation & Sun Control