Raamovereenkomst voor 364 zonnepanelen op daken Alliantie

De partijen Do The Bright Thing, KiesZon en de Alliantie tekenden op 9 april 2013 een raamovereenkomst voor een zonnestroomproject. Tien woningcomplexen worden voorzien van 364 zonnepanelen, met een totaalopbrengst van een megawatt aan zonnestroom-vermogen.

De panelen worden geplaatst op appartementencomplexen van woningcorporatie de Alliantie, in Amersfoort, Almere, Gooi en Vechtstreek en later dit jaar ook in Amsterdam. KiesZon investeert in de panelen, neemt de exploitatie op zich en plaatst de daken op de complexen. De opgewekte zonne-energie dient voor de stroomvoorziening van de collectieve voorzieningen. Huurders krijgen de garantie dat de servicekosten voor stroom de komende 15 jaar niet boven een bepaald niveau stijgen.

Risico
De Alliantie betaalt KiesZon uitsluitend voor de daadwerkelijk opgewekte hoeveelheid zonnestroom. Mochten de panelen onvoldoende rendement leveren, dan ligt dit risico volledig bij KiesZon. Het is de eerste keer in Nederland dat er een raamovereenkomst voor zonnepanelen van deze omvang met een woningcorporatie is gesloten.

Ambities
De ambitie van de alliantie is een CO2-reductie van 25% in 10 jaar. Door renovatie, isolatie en energiezuiniger installaties worden veel woningen naar energielabel B gebracht. Ook wil de Alliantie bijdragen aan het duurzaam opwekken van energie, bijvoorbeeld zoals in dit project met zonnepanelen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links