Leegstaand kantoor Arnhem wordt Holiday Inn Express

Een kantoorgebouw in de binnenstad van Arnhem krijgt na jaren leegstand een nieuwe bestemming. In opdracht van Dutch Hotel Partners wordt het pand aan de nieuwe Oeverstraat 50 omgebouwd tot het moderne hotel Holiday Inn Express, met lobby, lounge en andere voorzieningen.

Het bouwtechnisch- en interieurontwerp van het hotel was in handen van Mulderblauw architecten. Na zeven maanden bouwtijd is het vanaf 11 april mogelijk om een kamer te reserveren in Holiday Inn Express Arnhem. Volgens Mulderblauw draagt het hotel bij aan het doel van de gemeente om het gebied rondom het nieuwe Kenniscluster op te waarderen. Het Kenniscluster is een verzameling van culturele publiektoegankelijke instanties onder één dak en ligt direct tegenover het hotel.  

Nieuwe uitstraling
De kantooruitstraling heeft plaatsgemaakt voor dat van een bruisend hotel: het vervangen van de oude trappenhuizen, het verwijderen van de bestaande luifel en het toevoegen van vlaggen en verlichting dragen onder andere bij aan de nieuwe uitstraling. De publieke ruimte is ontworpen als één doorlopende ruimte. Lounge, bar en ontbijtruimte hebben elk een eigen sfeer.

Projecten
De Holiday Inn Express is niet het enige project dat de afgelopen tijd door Mulderblauw is uitgevoerd. In de afgelopen twee jaar transformeerde Mulderblauw vijf kantoorpanden tot hotels in onder andere Amsterdam en Utrecht. Daarnaast staan er in de nabije toekomst opleveringen van herbestemmingsprojecten in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp op de agenda.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links