Lichtmanagementsysteem levert energiebesparing op

Heijmans legt duurzame verlichting aan bij tennisvereniging HTV ten Woude in Heerenveen. De organisatie meldt dat het gaat om de plaatsing en installatie van LED-verlichting, inclusief bekabeling en een intelligent lichtmanagementsysteem.

De opdracht voor het plaatsen en installeren van de verlichting komt als gevolg van de samenwerking tussen Heijmans en SportStroom, het grootste inkoopcollectief voor energie in de Nederlandse sportmarkt. De samenwerking tussen deze twee partijen bestaat uit het gezamenlijk adviseren van sportverenigingen over duurzame en efficiënte sportveldverlichting.

LED
De installatie van de verlichting is deels te vervanging van de conventionele verlichting en deels als uitbreiding. LED-sportverlichting wordt door Heijmans omschreven als een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor de traditionele armaturen bij sportvelden. Het LED-armatuur zelf levert energiebesparing op, maar de echte winst is te danken aan de mogelijkheid om dynamisch te schakelen.

Lichtmanagementsysteem
Met het lichtmanagementsysteem is het mogelijk om in te spelen op wisselende behoeften aan verlichting: bij het spelen van wedstrijden kan de lichtintensiteit hoog worden gezet, terwijl tijdens reguliere trainingen een lagere intensiteit voldoende is. Met deze technologie kan de energiebesparing oplopen tot 64%.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans